parfimo.bg

неделя, 28 юли 2013 г.

Домашни, забавни и ефикасни маски за красива кожа и самочувствие

    Много лесно, приятно и забавно е да си направите домашна подхранваща маска на лицето вместо да купувате от магазин - знаете произхода на продуктите, естествени, натурални и много по-ефикасни са :) Ето няколко примера и идеи, а останалото е въпрос на импровизация от ваша страна :)


                                Лесни домашни маски за лице

маска за лице с растителни масла

Това е най-лесният, но много ефективен начин да се хидратира много сухата кожа на лицето. Загрейте малко олио на котлона. Напоете марля или кърпа и наложете на лицето за около 20 минути. След това отмийте останалата на повърхността мазнина с помощта на памучен тампон, напоен с гореща вода. Повтаряйте процедурата на всеки три-четири дена, така кожата ще получи необходимото овлажняване. Също така ефикасно е въздействието и на зехтина. 

маска за лице с мляко и мед

Още Клеопатра е вземала вана с мляко и след нея кожата й била мека като кадифе. Медът успокоява раздразнената кожа, възстановява я и я подхранва. За приготвянето на подхранващата маска за лице, смесете в равни дози мляко и мед и нанесете сместа върху кожата за 15 минути. Изплакнете с топла вода. Използването на тази маска е препоръчително да става веднъж-два пъти седмично. Резултатът се забелязва след един месец на редовна употреба.
маска за лице с краставица
Както знаем краставицата съдържа поне 75% вода и то пречистена от природата.
Точно заради това тя се използва отдавна в козметичната индустрия за приготвянето на хидратиращи маски за лице. Нарежете краставицата на кръгчета и наложете на лицето или натрийте кожата с нея. Може да направите и почистващ лосион. Настържете една краставица, залейте я със същото количество водка и оставете отварата в продължение на две седмици. След това прецедете през тензух и използвайте като стандартен лосион. Ежедневно избърсвайте лицето с памучен тампон, напоен в сместа.

Зимни маски за лице
Маска от извара

Смесвате равни количества извара и кисело мляко и нанасяте на лицето за 20 минути. После отмивате с топла вода.
След това може да нанесете и подхранващ крем.

Ябълково-белтъчна маска

Смесвате настъргана ябълка с един белтък и нанасяте на кожата. Изчаквате двайсетина минути, докато засъхне на лицето ви. Измивате с топла вода и нанасяте подхранващ крем.

Жълтъчно-маслена маска

Смесвате яйчен жълтък с чаена лъжичка глицерин и една настъргана ябълка. Нанасяте по лицето за 15 минути и измивате с топла вода.

Плодово-жълтъчна маска

Разбърквате добре половин жълтък, 2 чаени лъжички извара, 1 чаена лъжичка растително масло, 2 чаени лъжички плодов сок (от лимон, ябълка или грейпфрут).
Получената смес нанасяте на лицето и държите така 2 минути.
Отмивате с топла вода и нанасяте подхранващ крем.

Бананова маска

Размачквате четвъртинка банан добавяте 3 капки лимонов сок, 3 капки зехтин и 1 чаена лъжичка подхранващ крем. Разбърквате добре и нанасяте на лицето за 15 минути. Отмивате с топла вода.

Няма коментари:

Публикуване на коментар